KAMUOYUNUN DİKKATİNE

İspir ilçemizde görev yapan bir kamu görevlisinin ilçe halkına hakaret içeren talihsiz konuşması yöremizde infiale yol açmış; akabinde adli ve idari soruşturma açılarak ilgili personel açığa alınmıştır. İSPA-KALDER olarak, yöre halkımızın huzurunu kaçırmaya yönelik bu menfur konuşmayı yapan şahsı şiddetle kınıyoruz.

İspirli hemşehrilerimiz, şanlı geçmişimizin her döneminde iradesini devletten yana kullanmış; bu aziz vatan ve millete hizmet etmeyi en ulvi görev addetmiştir. Devletimize ve kurumlarına karşı güven ve inancı hiçbir şartta sarsılmamıştır. Yöremizde görev yapan kamu görevlilerini daima bağrına basmıştır. Yöre halkımız, her zaman olduğu gibi bu son meşum hadisede de sağduyudan ödün vermemiş ve ölçülü bir tepki göstermiştir.

Yasal sınırlar içinde tepkisini medenice gösteren, oyuna gelmeyen ve sağduyudan ödün vermeyen bütün hemşehrilerimize teşekkür ederiz. Meşum konuşmayı irat eden şahsın mensup olduğu kurum, gözbebeğimiz gibi aziz ve kıymetlidir. Yaşanılan olayın münferit bir hadise olduğunun bilincindeyiz. Adli ve idari soruşturmayı yürütecek olan mercilerin, bu tür hadiselerin tekerrür etmemesi adına, isabetli bir karar vereceğine dair inanç ve itimadımız tamdır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur…

İSPA-KALDER Yönetim Kurulu

Comments are closed.