İspir’e Fakülte, Pazaryolu’na MYO açılması için çalışmalar ve girişimler yapılıyor.

Yaklaşık iki yıldan beri gündemde olan Atatürk Üniversitesine bağlı olarak İspir’de bir fakülte ve Pazaryolu’nda bir Meslek Yüksek Okulu (MYO) açılması çalışmalarına hız verildi. İspir Hamza Polat MYO’nun gelişerek öğrenci sayısının 800’e yaklaşması ve Erzurum’un ilçeleri içerisinde en iyi üniversite kampuslarından birine sahip olması, hem yerel yöneticilerimizin ve hem de derneğimizin gündemine fakülte açılması konusunu sokmuştur. Ayrıca Pazaryolu yerel yöneticileri MYO açılması konusunda rektörlük nezdinde girişimlerde bulunmuşlar ve derneğimiz yöneticileriyle görüşmüşler ve bir rapor hazırlanmasını sağlamışlardır.

Ekim 2008 sonlarında üniversitedeki derneğimizin öğretim üyesi üyeleriyle iki toplantı yaparak muhtemel fakülte ve MYO’nun ne olması gerektiği konuşulmuştur. Öncelikli olarak İspir’de Sağlık ve Uygulamalı Toplum Bilimleri Fakültesi,  Pazaryolu’nda da Sağlık Hizmetleri MYO’nun açılmasının uygun olacağı kanaati oluşmuştur. Fakat diğer alternatifler de bu toplantılar da konuşulmuştur. Burada önemli olan gerekçelerimizin ve fiziki imkânlarımızın iyi olmasını sağlamaktır.

Bu amaçlarla Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet KOÇAK 3 Aralık 2008’de ziyaret edilerek Fakülte ve Yüksekokul talebi sözlü ve yazılı olarak iletilmiştir. Bu ziyarete Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fahrettin KORKMAZ, İSPA-KALDER Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Fahri YAVUZ, Pazaryolu Kaymakamı Osman DÖLEK, Pazaryolu Belediye Başkanı Recep KAPLAN, İzmit ve İstanbul’daki işadamlarımızı temsilen Müt. Lokman DEMİR, Erzurum’daki İşadamlarımızı temsilen Hamza CİMİLLİ, Ziya AMİL, Kazım BAYRAMOĞLU, Fevzi POLAT, Erzurum Defterdarı Osman ŞİMŞEK, Erzurum Bayındırlık İl Müdürü Yaşar GÜVENÇ, Erzurum MYO Müdürü Yaşar Nuri ŞAHİN, İspir Hamza Polat MYO Müdürü Doç. Dr. Ertan YILDIRIM, öğretim üyelerimiz Prof. Dr. Muhammed YILDIRIM, Prof. Dr. İhsan EFEOĞLU, Prof. Dr. Ramazan ÇAKMAKÇI, Prof. Dr. Hasan EFEOĞLU, Doç. Dr. Ahmet ÇELİK, Doç. Dr. Hüseyin GÜLLÜCE, Erzurum Garanti Bankası müdürümüz Yüksel YAMAN, dernek Sekreterimiz Aziz YAVUZ ve üyemiz Ömer ŞAHİNOĞLU katılmıştır.

Ziyarette, rektörlük makamından istenilen talep dile getirilmiş, taleple ilgili olumlu görüşler katılımcılar tarafından dile getirilmiştir. Bunlara karşılık Rektör ve Rektör Yardımcısı, taleplere olumlu baktıklarını belirtmişlerdir. Sonuç olarak yerel yöneticilerimiz, işadamlarımız, sivil toplum örgütlerimiz ve idareci ve bürokratlarımız, bu taleplerin gerçekleşmesi için yer temini ve önemli bazı fiziki mekânların yapılmasında üzerine düşen sorumlulukları hem kendilerinin hem de kendileriyle benzer konumlarda olan hemşerilerinin ellerinden geldiği ölçüde yerine getireceklerini ifade etmişlerdir. Rektörlük üst yönetimi ise bu dokunulabilir faaliyetler sağlandığı müddetçe taleplerin gerçekleşmesine ellerinden gelen katkıyı sağlayacaklarını ifade etmişlerdir.

Bu süreç, derneğimizin en önemli gündemlerinden biri olarak takip edilecektir.

Comments are closed.